Solarium

luxura solarium

Fördelar med att sola solarium

Det finns många fördelar med att sola solarium. Några av fördelarna med solariesolning är att det ökar välbefinnandet, stärker kroppens immunförsvar, gör att man ser friskare ut, bra för oren hud (akne och andra hudåkommor), lindrar vid stela leder och muskler och ökar bildandet av D-vitamin som har många positiva fördelar.

Ståsolarium

Ståsolarium är populärt nu. Ståsolariet har fördelen att du inte kan få ”vita fläckar” som kan förekomma för vissa personer i liggsolarium, då du inte ligger mot plasten. En fördel till är att ståsolariet kan ha starkare rör än liggsolarium, vilket gör att du kan minska soltiden du brukar sola.

18-årsgräns för att sola solarium

En lag har trätt i kraft som innebär att man måste vara 18 år för att sola i obemannade solarium från och med den 1 september 2018.

Avrådan från att sola solarium

Barn och ungdomar under 18 år, personer med ljus och känslig hud och personer som har många eller stora födelsemärken bör undvika från att sola i solarium.

Strålsäkerhetsmyndighetens särskilda regler för solarier

Strålsäkerhetsmyndighetens har tagit fram särskilda regler för solarier. Dessa sammanfattas av myndighetens affisch med råd vid solariesolning som finns bredvid varje solariebädd.

attitude solarium

Ståsolarier